Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op smaak

Krachtig, stevig, tannine

Krachtig, stevig, tannine
  • Luxe, houtgerijpte merlotblend
  • Uitdager van Bordeaux van hogere komaf
  • Past uitstekend bij eend, kalkoen of rood vlees


Wijnen in dezelfde stijl

De onderstaande wijnen omschrijft u met een of meerdere van de volgende woorden
Geur wijn

Geur

intens, complex

Smaak wijn

Smaak

elegant, kruidig, tanninerijk

Algemeen

Algemeen

aanhoudend, intens, klassiek

Fratelli Seghesio Barolo 2018

Toegankelijke Barolo met de geur van eikenhout, specerijen en rijp zwart fruit. De smaak is verfijnd, verleidelijk en met een stevige bite. Heerlijk bij stoofgerechten of gegrild vlees.

WineLife
2017
WineLife: 4 sterren

Klassieke, kenmerkende Barolo. Vlammend, oker-rood van kleur. Barbecue, kirsch, een herfstig bos, hars. Gepolijst met uitstekende tannines en zuren. Balans. Eten: wild, rood vlees of gerijpte kaas.
93
James Suckling
2017
JamesSuckling.com: 93 punten

Red cherries and berries on the nose with hints of truffley mushroom and aromatic bark. Full-to medium-bodied with fine, lightly firm and spice-coated tannins and a long, flavorful finish.
Merum
2017
Merum:

Recht helles Rot, fruchtschalig, ansprechend, kraftvoll, dezente Frucht, viel Tannin, nicht trocknend, gute Länge
16,5
Perswijn
2016
Perswijn: 16,5 punten

Ingetogen, aards, rozen, kersen, koffie, droog, strak, verfijnd, levendig

Proprietà Sperino Lessona 2016

Italiaanse rode wijn met een verfijnd kruidig, licht peperig en jam-achtig aroma. De smaak is soepel, zacht en elegant. Mooi bij risotto, geroosterd vlees of pittige kazen.

96
Vinous
2014
Vinous: 96 punten

There is plenty of depth and fruit, but all woven into the wine's frame. Raspberry, sweet red cherry, rose petal, mint, cinnamon and crushed rocks linger. Superb.
17
Perswijn
2014
Perswijn: 17 punten

Gerijpt, pruimen, bloemig, teer, verfijnd, slank, intens, kersen, mooie grip en lengte
Perswijn
2014
Perswijn: 5 sterren

Pruimen, aards, leer, herfstig, kersen, fijne structuur, frisheid en tannine
92
Decanter
2014
Decanter: 92 punten

This is beautifully perfumed on the nose, which shows great charm. The palate is more robust, with firmness and concentration, and lively acidity. The silky texture is particularly appealing.

66,10

Vanaf 12 flessen 60,60 per fles

Castello Romitorio Toscana Romitòro 2019

Diep robijnrode wijn met een complexe geur van rijp rood fruit (kers, pruim) aangevuld met specerijen (zwarte peper, vanille). De smaak is vol en uitgesproken met een mooie balans tussen zwoel rijp fruit, fraîcheur en een krachtige structuur.

93
Parker
2020
The Wine Advocate: 93 punten

This 70,000-bottle release is creamy and rich in texture, with lots of plump primary flavors and absolutely no rough edges.
92
Vinous
2020
Vinous: 92 punten

This is elegant and plush on the palate, with masses of tart wildberries energized by zesty acidity while giving way to inner rose perfumes.
93
Parker
2019
The Wine Advocate: 93 punten

This is a terrific value from a vintage that delivers excellent balance, intensity and richness. That beautiful concentration is what drives this wine.
16
Perswijn
2019
Perswijn: 16 punten

Pruimen, vanille, kersen, verleiding, zacht en sappig, goede zuren

Ridge Alexander Valley Geyserville 2019

Volle, krachtige rode wijn uit Californië, van topdomein Ridge. Uitgesproken, complexe geur van zondoorstoofd donker fruit (zwarte kers, pruim), lavendel, kokos en tabak. Vol, rijk en krachtig van smaak. De stevige structuur wordt perfect ondersteund door fijne tannine en levendige frisse zuren.

91
Vinous
2020
Vinous: 91 punten

The 2020 Geyserville is quite soft in this vintage. Bright red-fleshed fruit, crushed flowers, cedar, spice and sweet pipe tobacco all grace this midweight edition of Geyserville.
94
Vinous
2019
Vinous: 94 punten

Deep and saturated, with tremendous concentration, the 2019 Geyserville is a wine to cellar for at least a few years. Today, it is positively stunning.
16,5
Jancis Robinson
2019
JancisRobinson.com: 16,5 punten

Mid garnet. Aromatic, lifted, just this side of porty. Sweet and jewelly. Not sure it's actually better than the East Bench! More polished perhaps.
93
Wine Spectator
2019
Wine Spectator: 93 punten

Deeply structured, yet nimble on its feet. Blackberry, fresh fennel and brown baking spices build richness and layers toward medium-grained tannins.

Pago de la Jaraba La Mancha 2014

Spaanse rode wijn met de krachtige geur van nieuw eikenhout, kruidige nuances en rijp bessig fruit. De smaak is  krachtig, vol en evenwichtig. Past heel goed bij pittige en kruidige vlees- of groentegerechten.

Isole e Olena Toscana Cepparello 2019

Indrukwekkende Italiaanse rode wijn met een verfijnd aroma van gekonfijt rood fruit en een subtiele kruidigheid. De smaak is elegant en fris. Heerlijk bij verfijnde gerechten van kalfsvlees, parelhoen of fijn wild.

96
Vinous
2019
Vinous: 96 punten

The 2019 Cepparello is super-impressive, even though it has just been bottled. Ample and creamy, with its classic sense of mid-weight structure, the 2019 has so much to offer.
17,5
Perswijn
2018
Perswijn: 17,5 punten

Rokerig, breed, verleiding, kersen, vanille, elegant, fijne tannine, perfectie
96
Parker
2018
The Wine Advocate: 96 punten

A pure expression of Sangiovese, the 2018 Cepparello is a beautiful expression that speaks to the classic and most exemplary side of this versatile and deeply expressive grape.
94+
Vinous
2018
Vinous: 94+ punten

The 2018 Cepparello is a brilliant, tightly wound wine that is going to need a number of years to unwind. Today I very much like its energy and vibrancy.

100,00

Vanaf 12 flessen 91,67 per fles

Chakana Mendoza Ayni Malbec 2019

Prachtige, eikengerijpte topper uit Altamira, met concentratie en lengte. Dé wijn bij geroosterd vlees en stoofgerechten.

94
Vinous
2019
Vinous: 94 punten

Juicy in the mouth with a striking chalky feel, compact flow and mild character, it is a linear wine but maintains Malbec’s smooth, voluminous nature.
92
Decanter
2019
Decanter: 92 punten

Enticing nose of clove, cinnamon, dried herbs, spearmint, cocoa and tobacco. Juicy fruit underpinned by a lovely freshness on the palate.
92
Vinous
2018
Vinous: 92 punten

The nose offers herbs, blackberry and blueberry with sour cherry and a hint of stalk. Fragrant, with a firm palate, chalky tannins and mild freshness that energizes the wine in the mouth.
97
Decanter
2018
Decanter: 97 punten

Lovely freshness and chalky tannins, nice follow through and well-textured. Great fruit purity, attractive use of oak.

Herdade do Mouchão Alentejo Tonel 3-4 Tinto 2013

Zeer exclusieve rode wijn uit Alentejo van topproducent Mouchão. Intens dieprood van kleur en een intens aroma van bramen, karamel en gebrand eikenhout. De smaak is vol, rond en krachtig van inzet en eindigt met rijpe, zachte tannine en een lang aanhoudende afdronk. Imponerende wijn bij vlees of kruidige gerechten. 

96
Decanter
2013
Decanter: 96 punten

Mouchão’s best variety (Alicante Bouschet), best site (the oldest Carrapetos vineyard) and best ‘barrels’ (two aged 5,000-litre tonel numbered 3 and 4) strut their pedigree on an inky palate.
17,5
Jancis Robinson
2013
JancisRobinson.com: 17,5 punten

Intense Alicante fruit: sweet, black and spicy, but more in the blackberry/mulberry spectrum than anything as domesticated as blackcurrant. Seductively rich. On the palate, this is a massive wine.
96+
Parker
2013
The Wine Advocate: 96+ punten

More concentrated than the regular 2013 and with very dark color, this then adds what the Tonel usually adds—acidity, freshness and silky texture. Not to mention power.
Perswijn
2011

Bodegas Trenza Yecla La Nymphina Monastrell 2020

Stevig rood uit Yecla. Volrood van kleur; krachtig van geur met rijp rood fruit, wat eikenhout en kruiden. De smaakstructuur is vol, evenwichtig en met rijpe tannine in de afdronk, die lang blijft aanhouden.

16
Jancis Robinson
2019
JancisRobinson.com: 16 punten

Surprising acidity for the area in which it is made and that balances its sweetness. A powerful wine, a Yecla of intensity and quite impressive. Driven by freshness.
90
Guía Peñín
2018

Azienda Rizzi Barbaresco Pajoré 2017

Italiaanse, volle rode wijn met een kruidige geur en nuances van kersen en specerijen. Lekker rond en vol van smaak. Jong gedronken prima bij kruidige gerechten, eenmaal gerijpt heerlijk bij verfijnd wild of rundvlees.

Merum
2018
Merum:

Mittelhelles rot, einladende Frucht, viel Tannin, konzentriert, Fülle, saftig, Fruchtlänge
92
Parker
2017
The Wine Advocate: 92 punten

The Pajorè vineyard site offers distinctive aromas of red fruit, cassis and wild rose with delicate touches of tar, licorice and dark spice. The wine spreads far and wide over the palate.
17+
Jancis Robinson
2017
JancisRobinson.com: 17+ punten

Classic nose, attractive with wild strawberry, tar and autumnal fruit. Tight and firm tannins, spiced earthy notes, crackling acidity. Looking nice and could turn into something rather special.
Gambero Rosso
2016

Domaine de la Tour du Bon Bandol rouge 2019

Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.

92
Revue du Vin
2019
La Revue du Vin de France: 92 punten

Haute concentration de fruit. Une sensation argileuse déroule une matière pulpeuse profonde, dominée par un mourvèdre de haut niveau. Les épices parfument la finale sensuelle. Déjà irrésistible.

Dominio de Es Ribera del Duero Viñas Viejas de Soria 2018

Indrukwekkende rode wijn met een complexe geur van zwarte bes, kers, toast, cacao en munt. Krachtig, intens en tegelijk heel verfijnd in smaak met perfect rijpe tannines en precies voldoende frisheid.

17,5
Jancis Robinson
2020
JancisRobinson.com: 17,5 punten

Very concentrated red- and black-fruit flavours, with hints of violets that somehow make me think of northern Rhône wines. Very smooth for a Ribera. A fabulous food wine.
96
James Suckling
2020
JamesSuckling.com: 96 punten

Tight and elegant on the palate, with dense, chalky tannins and a lingering finish. Dry and very tight now. Keep for three years before opening. Drink from 2025.
94
Tim Atkin
2020
Tim Atkin MW: 94 punten

Floral, refined and racy, it's a red that doffs its cap to Burgundy, with fine tannins, shimmering acidity and a core of crunchy minerality.
96
Parker
2020
The Wine Advocate: 96 punten

These 2020s are completely different—more fluid and fresher. The palate is vibrant with flavors of acid berries and very subtle limestone minerality.

Azienda Rizzi Barbaresco Nervo 2017

Italiaanse rode wijn met de geur van fruit en kruiden. De smaak is elegant van aanzet en pittig van afdronk, met een milde finale. Jong erg lekker bij krachtige gerechten, gerijpt heerlijk bij verfijnde schotels of rijpe kaas.

Merum
2018
Merum:

Recht helles rot, Unterholz, strauchige Fruchtnoten, einladend, kraftvoll, sehr konzentriert, Süsse, gutes Tannin, Länge
93
Parker
2017
The Wine Advocate: 93 punten

The 2017 Barbaresco Nervo is my favorite. That carefully assembled combination of fruit, minerals and Nebbiolo spice (with licorice and aniseed) is what I look for in a Barbaresco.
17
Jancis Robinson
2017
JancisRobinson.com: 17 punten

A tequila/damp earth and tobacco nose. Vibrant and with bundles of zesty acidity. Firm and tight at the moment. Still has lots to go to grow into itself.
Gambero Rosso
2016

45,90

Vanaf 12 flessen 42,08 per fles

Bodegas Piqueras Almansa Los Losares Garnacha Tintorera 2018

Stevig Spaans rood. Krachtig aroma met rijpe tonen, jammig fruit, kokos en vanille. De volle, zachte smaak blijft lang aanhouden en eindigt met milde tannine en een aromatische afdronk. Een goede begeleider van licht gekruide (vlees)schotels of wildgerechten. 

92
James Suckling
2019
JamesSuckling.com: 92 punten

Tangy, peppery spices, blackberries, lavender and graphite follow through to a medium to full body with blackberries, salted plums and figs in the center-palate, rounded by a mouthful of dusty tannins
93
Gilbert & Gaillard
2019
Gilbert&Gaillard: 93 punten

Very harmonious palate with splendid, chiselled intensity that lingers. Still firm with a beautiful granular, mineral and sun-ripened texture.
Por Favor
2018
Por Favor:

Een fantastische biowijn, waarvan de smaak net zo indrukwekkend is als de intense kleur.
Goud
Concours Mondial
2018

Herdade de São Miguel Alentejano Escolha dos Énologos 2020

Volrood van kleur; verfijnd en krachtig van geur met een aroma van rijpe bramen, getoast eikenhout en vanille. De volle smaakinzet is evenwichtig, rijk en aromatisch; de afdronk heeft milde, zachte tannine en een aanhoudend aroma.

Perswijn
2019
Perswijn:

Breed, rokerig, vanille, leer, tabak, zacht en rijp, elegant, mooie zuren, lichte tannine
93
Wine Enthusiast
2019
Wine Enthusiast: 93 punten

This young wine shows density and rich concentration, with tannins that give power. It needs time to soften, so wait until 2024.
95
Decanter
2019
Decanter: 95 punten

Ripe black fruits with floral aromas and flavors. Fine grained tannins in the mouth with vanilla, clove and cinnamon spice and a persistent finish.
8,5
Hamersma
2018
De Grote Hamersma: 8,5

Uitstekende geloofsbrieven, dit waardig heerschap uit Alentejano met zijn fijne geuren van specerijen en tabak.
Even geduld a.u.b.