Zachte droge witte wijn uit Portugal, met een aroma van bloemen, honing en licht fruit. De smaak zet soepel en zacht in en eindigt met een frisse, geurige afdronk. Prima als aperitief, bij koude voorgerechten met vis of bij salades.
Zeer exclusieve rode wijn uit Alentejo van topproducent Mouchão. Intens dieprood van kleur en een intens aroma van bramen, karamel en gebrand eikenhout. De smaak is vol, rond en krachtig van inzet en eindigt met rijpe, zachte tannine en een lang aanhoudende afdronk. Imponerende wijn bij vlees of kruidige gerechten.
Portugese rode wijn met de geur van bessen, fruit en licht gebrande tonen. De smaak is soepel, fruitig en zwoel. Lekker bij koude voorgerechten met vleeswaren en gerechten van de grill.
Gulle, eikengerijpte rode wijn met een verleidelijke geur van kers, pruim, zwarte bes, vanille en zoethout. Vol en zwoel van smaak met donker fruit, milde zuren en soepele tannines. Roomzachte finale met tonen van toast en cacao.
Quinta da Alorna vervaardigt deze Marquesa de Alorna Grand Reserva Branco 2022, een wijn witte met herkomstaanduiding Tejo op basis van druiven uit 2022 en die een alcoholgraad van 12.5º heeft.
Flesinhoud: 700 ml
Volle, eikengerijpte rode wijn met een open geur van zwarte bes, kers, pruim, zoethout en kokos. De smaak is vol met zondoorstoofd fruit, goede frisheid en rijpe, milde tannines. Tonen van tabak en cacao in de aanhoudende finale. Fraai bij gekruid rundvlees van de grill, hazenpeper of jonge, harde kazen.
Taylors Select is een ruby port die gemaakt is om direct van te kunnen genieten. De handgeplukte druiven van schist en leistenen bodem worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd.
Deze door Taylor's ontwikkelde portsoort weerspiegelt wel de karakteristieken van een oogstjaar maar heeft geen bezinksel in de fles en is ook nog eens sneller op dronk dan een vintage.
Taylor is een van de weinige overgebleven huizen die een 30 Year Old Aged Tawny Port produceren. Geselecteerde rode Ports geproduceerd in de gebieden in het oosten van de Douro-vallei zijn gerijpt in eiken vaten en doorgewinterde in Taylor's kelders in Vila Nova de Gaia.
Het weer tijdens de oogst was zeer warm, als gevolg van de fermentatie temperaturen waren hoog en een extra inspanning nodig was om de fermentatie te verlengen. De hoge kwaliteit was duidelijk in de port wijnen vanaf het begin, met de intensiteit van de most, een goede integratie van de geest en krachtige, aantrekkelijke aroma's.
Taylor's vintage port uit 2000. bottled in 2002.
Taylor's vintage port uit 2003. bottled in 2005.
Een Taylor's Quinta de Vargellas Vintage port uit 2004. en is gebottled in 2006.
Taylor's vintage port uit 2007. bottled in 2009.
Een Taylor's Quinta de Terra Feita Vintage port uit 2008. en is gebottled in 2010.