Ruim 88 jaar een begrip in Wageningen

Woudenberg is sinds 1 maart 1926 in Wageningen gevestigd. Als zoon van een bierbottelaar en drankenhandelaar, kwam Zeger Woudenberg op 1 maart 1926 naar Wageningen. Nadat hij hier ook als bierbottelaar en drankenhandelaar was begonnen kwam daar in 1938 een slijterij bij.

In de jaren na de oorlog kwamen de zonen Henk en Piet de gelederen versterken. De groothandel verhuisde van de Junusstraat naar de Industrieweg en de slijterij werd in 1970 verbouwd voor een in die tijd zeer moderne slijterij-wijnhandel. Mede door ondersteuning van de echtgenotes Map en Gé werden de groothandel en slijterij verder uitgebouwd. In de jaren tachtig kwamen Zeger, Henriette en Gerrit Jan in de zaak werken. In 1988 werd er een bierwinkel naast de slijterij geopend.

Zeger vertrok in 1991 naar Nieuw-Zeeland voor een korte periode, hij kwam daarna niet meer in de zaak terug . Gerrit Jan nam in 1992 de zaak over van Henk en Piet, waarna Henriette in 1995 de zaak verliet om samen met haar man Huub naar het buitenland te vertrekken. Tegenwoordig verblijven zij, met hun 2 dochters, na in diverse landen te hebben gewoond in Nieuw-Zeeland.

Na de overname van Gerrit Jan en het kwijtraken van het Heineken agentschap, werd begonnen met het Gulpener agentschap. De groothandel werd verder uitgebouwd, mede door het gespecialiseerde assortiment en het meedenken met de klanten. Dit vooral door de uistekende inzet van de werknemers op de groothandel, namelijk: Sander, Hans, Ignace, Barrie en Nick.

Intussen was ook Petra, de vrouw van Gerrit Jan, komen meewerken in de zaak. Door toenemende concurrentie in de beginjaren 2000, werd besloten om de bierwinkel in het pand van de slijter-wijnhandel te betrekken. In 2003 werd daarom de verkoopoppervlakte drastisch vergroot om zich nog meer te gaan specialiseren. Mede doorde uitstekende inzet van Hendrik-Jan werd in 2004 beslag gelegd op de titel "Beste Slijterij van Gelderland". In 2005 werd begonnen met het organiseren van het Whisky Event, inmiddels al 10 events gedaan.

Per 1 januari 2006 ruilde Sjaak zijn eigen zaak in, om zich toe te voegen aan ons bedrijf, dit tot volle tevredenheid van beide partijen. De afgelopen jaren zijn we een aantal malen genomineerd voor de titel "Beste slijterij van Nederland". Verder hebben we in 2010 de Whisky Award gewonnen voor de beste whiskyzaak, toegekend door de Scotch Single Malt Whisky Society.  In oktober 2012 werden we voor de 4e maal op rij uitgeroepen tot "Wijnspeciaalzaak van het jaar", dit als mede-eigenaar van Les Genereux, een groep van 38 wijnhandelaren.

Even geduld a.u.b.