Een lichtvoetige en friszoete port met een smaak van rode bessen, kersen, bloesem, framboos, honing en grapefruit
Flesinhoud: 700 ml
Licht amberkleurige port met een gelaagde geur van gedroogde pruim, vijgenpasta, munt en geroosterde noten. Krachtig en volzoet van smaak met fijne tannines en milde zuren. Een dessert op zich! Ook fraai bij gerijpte, harde kazen, of bij een noten- of chocoladedessert.
Diep paarsrode port met een subtiele geur van gestoofde pruim, kers, zoethout en vanille. Mondvullend en mildzoet van smaak met een harmonieuze frisheid en soepele tannines. Indrukwekkende finale met zwart fruit, cacao en tabak. Fraai bij verschillende pittige kaassoorten of zomaar als bijzondere avondport.
Taylor's Very Very Old Tawny Port blend is een van de oudste wijnen die tot nu toe zijn uitgebracht. Het is gemaakt van een selectie van zeldzame partijen gerijpt in hout in de kelders van Taylor, waarvan sommige zich al sinds voor de Tweede Wereldoorlog concentreren.
Taylor's vintage port uit 2000. bottled in 2002.
Taylor's vintage port uit 2003. bottled in 2005.
Een Taylor's Quinta de Vargellas Vintage port uit 2004. en is gebottled in 2006.
Taylor's vintage port uit 2007. bottled in 2009.
Een Taylor's Quinta de Terra Feita Vintage port uit 2008. en is gebottled in 2010.
Kopke quinta Sao Luiz vintage port uit 2006.
Taylors Select is een ruby port die gemaakt is om direct van te kunnen genieten. De handgeplukte druiven van schist en leistenen bodem worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd.
Deze door Taylor's ontwikkelde portsoort weerspiegelt wel de karakteristieken van een oogstjaar maar heeft geen bezinksel in de fles en is ook nog eens sneller op dronk dan een vintage.
Taylor's Fine White Port is een melange van wijn verkregen uit witte druiven voornamelijk geteeld op de bovenste hellingen van de Douro-vallei. De gebruikte druiven zijn de Arinto, Boal (Semillon), Codega, Esgana Cão, Folgasão, Gouveio, Viosinho en Rabigato variëteiten.