Wijn bestellen in onze webshop

Geweldige pers voor Château Henri Bonnaud in Palette

Stéphane Spitzglous Wijnmaker van het Jaar 2024

Wat een fantastisch nieuws voor Stéphane Spitzglous van Henri Bonnaud: hij werd verkozen tot Wijnmaker van het Jaar door Le Guide Hachette des Vins 2024. Ook beloonde de Franse Guide Hachette de Château Henri Bonnaud Palette Rosé 2022 met de hoogste score van drie sterren en een Coup de Coeur. De gids bejubelt de elegantie, frisheid en lichtvoetigheid van de wijn en noemt de Palette ‘een monument van een rosé’.

Stéphane Spitzglous is een vigneron naar ons hart. Hij groeide op tussen de wijnranken van de bijzondere micro-appellatie Palette in de Provence. De liefde voor het vak werd hem met de paplepel ingegoten door zijn grootvader Henri Bonnaud. Stéphane trad in zijn voetsporen, vernoemde het wijngoed naar zijn opa en bracht het met jarenlang hard werken naar het huidige niveau. De uitroeping tot Wijnmaker van het Jaar 2024 is wat ons betreft dan ook een terechte kroon op zijn werk.

Ontdek Stéphanes sublieme Provencerosés

Château Henri Bonnaud bevindt zich in het hart van Palette. Dit wijngebiedje in de heuvels van de Provence is niet alleen een van de oudste van Frankrijk, maar met slechts 43 hectaren ook een van de kleinste. Henri Bonnaud is er een van de slechts vijf producenten. Het ligt ten zuidwesten van Aix-en-Provence en heeft een schitterend uitzicht op kalksteenmassief Sainte-Victoire. Stéphane maakt er unieke rosés met de herkomstbenaming Palette en Côtes de Provence Sainte-Victoire. Ze zijn biologisch, authentiek en uitermate verfijnd. Benieuwd? U vindt Stéphanes onderscheidende wijnen onder dit artikel en kunt ze direct bestellen.

Even geduld a.u.b.