Lekkere wijn recepten

Moules à la Marinière

Het klassieke mosselrecept dat uitstekend combineert met frisdroge witte wijnen. Bovendien in een mum van tijd klaar.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 1 theekopje fijn geneden uien
  • 3 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 2 kilo schoongemaakte mosselen
  • 1 flink glas droge witte wijn
  • 1/3 theekopje gehakte peterselie
  • Zout en vers gemalen zwarte peper om de saus op smaak te maken

Bereiden

  • In een wok of grote pan de boter smelten en de uien en knoflook (glazig) aanbraden
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en schudt de pan regelmatig zodat alle mosselen goed gemixt worden met de kruiden
  • Kook de mosselen op hoog vuur in ongeveer 5 minuten gaar
  • Onmiddellijk daarna serveren in grote soepborden met vers stokbrood erbij

Oktober 2010

  Recept downloaden
Even geduld a.u.b.