Lekkere wijn recepten

Voorgerecht: Giethoorn - Tokyo

Paling-pakketje

  • 1 gerookte paling
  • 1 rettich
  • 1 bakje wakame
  • 1 tube wasabi

Maak de gerookte paling schoon. Snijd ze in blokjes van 1 bij 1 cm. 10 blokjes per persoon.

Snijd, met mandoline of dunschiller, van de rettich linten van 1 cm breed en 6 cm lang en leg deze als een kruis neer. Leg op elk kruis een blokje paling, vouw de linten naar binnen. Als alles is ingevouwen spuit je op elk pakketje een klein dopje wasabi. Leg hierop het tweede blokje paling en dresseer elk pakketje met een klein beetje wakame. 5 pakketjes per persoon.

Wasabi-wakame-vinaigrette

  • 25 g wakame, fijngesneden
  • 50 g sushi-azijn
  • 15 g wasabi-olie
  • 15 g rettich in hele kleine blokjes
  • 5   g wasabi

Doe alles bij elkaar in een kom en meng goed.

Bronvermelding: Martin Kruithof, De Lindenhof (**) Giethoorn
  Recept downloaden

Weingut Karthäuserhof Mosel Bruno Schiefer Riesling Kabinett Feinherb 2022

Expressieve witte wijn met tonen van limoen, ananas en witte bloemen. Verleidelijk, levendig fris en verfijnd in smaak. Puur drinkgenot met bescheiden alcohol en subtiel zoetje in de finale. Ideaal om te drinken als aperitief en culinair multi-inzetbaar: van sushi en paté tot pittige, Aziatische gerechten.

90
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 90 punten

A very bright and refreshing Mosel Kabinett that’s light-bodied and barely off-dry. The zesty and vibrant finish carries a hint of tannin well and pulls you back for more of this spring-like wine.
15,5
Perswijn
2021
Perswijn: 15,5 punten

Lekker fruit, rode appel, perzik, kruisbes, heerlijk zoetzuur, goede lengte, heel aantrekkelijk
89
Mosel Fine Wines
2020
Mosel Fine Wines: 89 punten

The wine is driven by even more fruity elements on the delicately smooth and juicy palate, where yellow peach, melon, and pear are wrapped into a touch of almond cream.
15,5
Perswijn
2020
Perswijn: 15,5 punten

Groene appel, witte perzik, vuursteen, prachtig zuiver en fris, fijn fruitig
Even geduld a.u.b.