Conterno Fantino

Italië Italië - Piemonte

Conterno Fantino

Op de een of andere manier denk je bij een wijndomein hoog in de Italiaanse bergen niet direct aan een bedrijfsgebouw vol uitgekiende technologie op het gebied van energie en duurzaamheid. Toch is dat wel het geval in de moderne winery van Conterno Fantino, in Monforte d'Alba in Piëmonte.

Hier wijden Claudio Conterno en Guido Fantino zich aan druiventeelt en vinificatie. Technologie en kennis van de wijnbouw zijn de twee pijlers waarop het bedrijf van deze fanatieke, jonge producenten rust. Dat ze de principes van de biologische landbouw aanhangen en werken met respect voor de natuur, spreekt bijna vanzelf. Maar daarnaast doen ze onder meer aan duurzame energieopwekking (ze hebben praktisch een eigen energiecentrale), vangen ze regenwater op en zorgen voor verantwoorde afvalverwerking.

Je zou bijna vergeten dat ze ook nog wijn maken. Dat doen ze – de klassiekers uit de streek, zoals Barolo, Dolcetto en Barbera, plus Chardonnay – en ze horen ermee tot de beste producenten. Steeds combineren Claudio en Guido traditie met technologie, eeuwenoude ervaring met de nieuwste kennis. Wat een wijn groot maakt, zijn niet zozeer de middelen die je gebruikt, maar de vaardigheid waarmee je ze gebruikt, vinden deze slimme heren. Wie hun wijnen proeft, weet dat ze gelijk hebben.

Herkomstgebied

Dit vinden de wijnexperts van Conterno Fantino

Vinous
Vinous – Antonio Galloni

I was so impressed with these 2017 Barolos from Conterno-Fantino. Quite simply, these are some of the most convincing wines of the year. Moreover, the overall level is pretty much on par with 2016, which is remarkable and points to the level of seriousness found at this reference point estate perched in this hills outside the Monforte town center.

(maart 2021)
Vinous
Vinous – Antonio Galloni

Conterno-Fantino created a set of elegant, polished Barolos in 2018 that capture the better side of what the year had to offer. These are very pretty, sleek Barolos that are deserving of attention.

(maart 2022)
Even geduld a.u.b.