Zoek op dranksoort
Zoek op kleur
Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op land
Zoek op smaak

Domaine de la Grange

Loire - Frankrijk

Domaine de la Grange

Meestal lees je dat wijndomeinen in de loop van de tijd groter worden. Bruno Curassier deed het anders: hij verkocht juist een deel van de wijngaarden van Domaine de la Grange in de Loire. Het familiebedrijf bracht van oudsher de druiven naar de plaatselijke coöp. Bruno wilde zélf wijn maken, op zijn eigen manier, en dat ging beter met minder hectaren. Sinds 2002 draagt de naam van het wijngoed de trotse toevoeging Artisan Vigneron.

Het domein heeft nu 14 hectare wijngaarden op hellingen aan beide kanten van de rivier de Cher, in de appellation Touraine. De grond bestaat er uit kalk en klei met veel stenen; een bodem waarin de wijnstokken hard moeten werken om aan voedingsstoffen te komen.

Bruno richt zich op ecologisch verantwoorde wijnbouw. Niet alleen om betere wijnen te maken, maar ook om de wijngaarden voor de toekomst te behouden. Dat lukt alleen als het bodemleven in balans is. Geen kunstmest of steriele wijngaarden dus op dit domein: tussen de stokken groeit gras en bloeien kleurige bloemen. Al het werk is gericht op de productie van rijpe, volle druiven, om daar wijnen van te maken die zuiver, fruitig, rond en soepel zijn. Dat lukt al heel erg goed en, zo meldt Curassier, in de toekomst wordt het alleen nog maar beter.

Herkomstgebied

Even geduld a.u.b.